Bakan Avcı, Cahit Zarifoğlu´nu Anma Programına Katıldı  
Bakan Avcı, Cahit Zarifoğlu´nu Anma Programına Katıldı

Bakan Avcı, Cahit Zarifoğlu´nu Anma Programına Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “Cahit abi çok güzel bir insandı. Tanımasanız bile gördüğünüzde ´herhalde bu adam büyük bir sanatçıdır´ dedirtecek kadar kendini ele veren bir adamdı.”

Bakan Avcı, Cahit Zarifoğlu´nu Anma Programına Katıldı

İstanbul Başakşehir Belediyesi´nce M.Emin Saraç Kültür Merkezi´nde düzenlenen, moderatörlüğünü Asım Gültekin´in yaptığı programa katılan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilik yıllarında aynı evi paylaştığı Cahit Zarifoğlu´nu anlattı.

 

Bakan Avcı, Zarifoğlu´nu sevmek için yüzlerce, binlerce sebebi olduğunu ve her geçen gün bu sebeplerin arttığını söyledi. Zarifoğlu´nun, şairliği ve yazarlığının dışında iyi bir ağabeyi olduğunu belirten Bakan Avcı, şöyle konuştu:

 

"Kendisini tanıdığımızın üstünden sanırım 41 sene geçti. Yanılmıyorsam 72-73´tü. Daha öncesinde kitaplarından tanıyorduk ama yüz yüze tanışmamız asker dönüşüydü. Bu tabi 75-76 yıllarıydı. Askerlikten dönüp tezkeresini aldığı gün yüz yüze tanışmıştık. Cahit Abi çok güzel bir insandı. Tanımasanız bile gördüğünüzde ´herhalde bu adam büyük bir sanatçıdır´ dedirtecek kadar kendini ele veren bir adamdı. Ankara Bahçelievler´de, bir bodrum katında öğrenci evimiz vardı. Cahit Ağabey ile 1,5 yıla yakın süre aynı evde kaldık. O günlerde ev arkadaşlarımız çok fazla tanınmış isimler değildi. Zaman zaman bu isimler değişkenlik sağlardı. Evimizde 5 oda, bir mutfak ve bir banyo vardı." 

 

Bakan Avcı, Zarifoğlu´nun hayatını anlatan diziyi çeken ve dizide görev alanların ise şairin tanınmasında büyük bir iş yaptıklarını, bu nedenle kendilerine teşekkür ettiğini dile getirdi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.