Erdem, Kenya millî günü resepsiyonuna katıldı  
Erdem, Kenya millî günü resepsiyonuna katıldı

Erdem, Kenya millî günü resepsiyonuna katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kenya´nın 54. bağımsızlık yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

Erdem, Kenya millî günü resepsiyonuna katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, resepsiyonda yaptığı konuşmada, "Türk hükümeti ve halkı adına Kenya halkı ve hükümeti ile Kenya Büyükelçiliği mensuplarının ve ülkemizde yaşayan Kenya vatandaşlarının milli günlerini tebrik ederim." ifadelerini kullandı. "Türkiye, Kenya´yı Doğu Afrika bölgesinde güçlü bir aktör ve kıtada önde gelen bir ortak olarak değerlendirmektedir." diye konuşan Erdem, Türkiye ve Kenya arasındaki ticaret hacimin geliştirilmesi için gerekli somut adımların atılacağını kaydetti. Erdem, iki ülke arasındaki iş birliğinin her alanda güçlenerek, gelişeceğine inandığını dile getirerek "2017 yılı diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun, 2018 yılı ise Nairobi´de büyükelçilik açmamızın 50. yıl dönümüdür." dedi.

 

FETÖ´nün darbe girişimi karşısında birçok Afrika ülkesinin dayanışma mesajlarının memnuniyetle karşılandığını ifade eden Erdem, "15 Temmuz´dan sonra bazı Afrikalı dostlarımızın FETÖ iltisaklı kurum ve şahıslar karşında süratle önlem almalarını takdirle karşılıyoruz. Bu desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız." ifadelerini kullandı. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.