Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakat Duyurusu  


Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakat Duyurusu



 

Millî Eğitim Bakanlığı

Teftiş Kurulu Başkanlığı

Bakanlık Maarif Müfettişi

Mülakat Duyurusu

 

1. “Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakat ve Atama Kılavuzu (2016)” daha önce Bakanlık web sayfasında (www.meb.gov.tr) 15/12/2016 tarihinde ekleriyle birlikte yayımlanmıştır.

2. Bu Kılavuz ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde söz konusu mülakat işlemleri usulünce gerçekleştirilmiştir.

3. Danıştay 2. Dairesinde açılan bir iptal davası sürecinde, söz konusu Kılavuzun V/1. maddesinde yer alan “1. Aylıktan kesme, benzeri ve üstü disiplin cezası almış olanlar, Bakanlık Maarif Müfettişliği mülakatına başvuramazlar.” hükmü ile ilgili olarak “yürütmesinin durdurulması” kararı verilmiştir.

4. Danıştay 2. Dairesinin ilgili kararı gereğince; Kılavuzun V/1. maddesi hükmü dolayısıyla, 03/01/2017-17/02/2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen mülakata başvuramayanlar ile başvuruları bu madde gerekçesiyle reddedilen maarif müfettişlerinin mülakata alınmaları Bakanlık Makamı Onayı ile kararlaştırılmıştır.

5. Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakat ve Atama Kılavuzu (2016), V/1. maddesi hükmü hariç, bu duyuru ekinde yer alan EK-6 “M.E.B. BAKANLIK MAARİF MÜFETTİŞLİĞİ MÜLAKAT BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE ATAMA SÜRECİ TAKVİMİ” dahilinde yapılacak mülakat için de geçerli olduğundan ve Bakanlık web sayfasında yer aldığından ayrıca yayımlanmayacaktır. Sadece yapılacak bu mülakat için ‘EK-1’ “EK-5 Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakat Başvuru Formu” olarak ve ‘Ek-2’ “EK-6 M.E.B. Bakanlık Maarif Müfettişliği Mülakat Başvuru, Değerlendirme ve Atama Süreci Takvimi” olarak güncelleştirilmiştir.

6. Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakat ve Atama Kılavuzu (2016)’nın V/1. maddesi hükmü gereğince daha önce yapılan mülakata başvuramayanlar ile başvuruları bu madde gerekçesiyle reddedilen maarif müfettişleri; yapılacak mülakata başvurularını, bu duyuru ekinde yer alan EK-5 başvuru formu ve bu formda belirtilen belgeler ile EK-6 mülakat takviminde belirtilen sürede, Teftiş Kurulu Başkanlığına (MEB Ek Hizmet Binası Milli Müdafaa Caddesi No. 6 Kat: 1 Kızılay / ANKARA) şahsen yapacaklardır. (Şahsen yapılmayan başvurular işleme alınmayacaktır.)

7. İlgililere duyurulur.

 

EK-5 Mülakat Başvuru Formu için tıklayınız

EK-6 Mülakat Takvimi için tıklayınız

“… Mülakat ve Atama Kılavuzu 2016” için Bakanlık web sayfasında “Duyurular” kısmına

                                                                    bakınız.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.