Vakıflar Bankası ile iş birliği protokolü  
Vakıflar Bankası ile iş birliği protokolü

Vakıflar Bankası ile iş birliği protokolü

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında 600 bine yakın öğrencinin yararlandığı burs ve sosyal yardım ödemelerine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Vakıflar Bankası ile iş birliği protokolü

MEB Tevfik İleri Toplantı Salonu´nda düzenlenen imza törenine, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ile Vakıfbank Bölge Müdürü Mustafa Kaya katıldı.
 
Kurt, törendeki konuşmasında MEB´e bağlı 3 bin 200 pansiyonda barınan 316 bin öğrenciye sosyal yardım ödemesi yapıldığını, ayrıca 261 bin öğrenciye de her ay burs ödendiğini aktardı.
 
MEB ile Vakıflar Bankası arasındaki protokol ile 600 bine yakın öğrencinin burs, harçlık ve sosyal yardım ödemelerine ilişkin usul ve esasların düzenlendiğini bildiren Kurt, protokol ile bürokratik süreçlerin ortadan kaldırılarak, iş ve işlemlerin merkezden yapılacağını söyledi.
 
Kurt, protokol ile öğrencilerin burs, sosyal yardım ve harçlıklarının ödemelerinin de hızlandırılacağını belirtti.
 
Vakıfbank tarafından öğrencilere, MEB logolu, çipli "Sosyal Proje Kartı" düzenleneceğini vurgulayan Kurt, masraf muafiyeti olan kart ile öğrencilerin ülke genelinde ödemelere aynı anda erişebileceğini, ayrıca kartın pansiyonlarda kimlik ve giriş kartı olarak da kullanılabileceğini bildirdi.
 
Vakıfbank Bölge Müdürü Mustafa Kaya ise Millî Eğitim Bakanlığının hizmetlerine katkı vermekten şeref duyduklarını ifade etti.
 
Çağın dijitalleşmesiyle Millî Eğitim Bakanlığının burs ve harçlık ödemelerini kartlandırma sistemi ile yapmasının öğrencilere çok büyük bir kolaylık sağlayacağını aktaran Kaya, böylece öğrencilerin nakit harcama yapmak zorunda olmayacağını ve alışverişlerini kartla yapabileceklerini anlattı.
 
Kaya, bankanın bu hizmetlerinin tamamen sosyal amaçlı bir proje şeklinde olacağını sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.